$type=slider$h=540$sn=0$l=0$au=0$cm=0$m=0$show=home$hide=mobile

[NIEUWS]_$type=three$au=0$cm=0$c=3$l=0$show=home

Scoren met autobelettering


Waarom kies ik voor autobelettering voor mijn bedrijfswagen, bestelwagen of truck? Het antwoord lijkt simpel: opvallen en nieuwe klanten binnenhalen. Natuurlijk is autobelettering ook een goedkope manier van adverteren. Niet alleen om je naam onder de aandacht te brengen, maar met bijvoorbeeld een lang lopende lente-actie kan je op die manier heel opvallend en goedkoop adverteren.

Toch is autobelettering zoveel meer dan een rijdend reclamebord. Je marketingstrategie moet verder reiken dan dat: het gaat immers om een sterk imago en de vertrouwensband met je klanten. Moet je als zaakvoerder of werknemer vaak met een beletterde bedrijfswagen de baan op? Dan zou het zonde zijn om al die kilometers af te malen zonder dat je je onderneming op lange termijn op een sterke manier wat meer présence geeft.

De voordelen van autobelettering 


Met autobelettering bereik je iedereen die onderweg is


Met autobelettering kan je mensen bereiken die normaal gesproken niet in aanraking zouden komen met je bedrijf en bereik je iedereen die onderweg is! Druk je stempel en zorg ervoor dat je gezien wordt!

Val op in de menigte!


Duizenden auto's passeren dagelijks op onze snelwegen, en ze zien er bijna allemaal (ongeveer) hetzelfde uit. Met een originele autobelettering val jij op in de menigte en zorg je ervoor dat voorbijgangers jouw merk of boodschap zien.

Een mooi voorbeeld van rebranding via voertuigbelettering zie je in de video hieronder.Naambekendheid verwerven


Psychologisch gezien zijn klanten meer geneigd om een beroep te doen op jouw bedrijf wanneer ze vertrouwd zijn met je merk of naam. Klanten gaan graag voort op hetgene dat vertrouwd aanvoelt. Door eenvoudigweg rond te rijden op de openbare weg worden je bedrijfsnaam honderden keren bekeken en dat blijft vaak plakken.

Verkoop je bijvoorbeeld ramen en deuren, dan zal de dame in de Mercedes achter jou aan de verkeerslichten misschien niet meteen nieuwe ramen en deuren nodig hebben, maar de kans is reëel dat je naam zal bijblijven wanneer ze op een later tijdstip online gaat zoeken naar nieuwe ramen en deuren ... Mogelijk krijg je uiteindelijk een offerte-aanvraag in de bus.

Vertrouwen en autoriteit uitstralen


Dé beslissende factor waarom een klant met jou in zee wil gaan is wellicht het gevoel van vertrouwen. Door je bedrijf te afficheren op je voertuig, laat je impliciet zien dat je al wat hebt opgebouwd en een ambitieuze ondernemer bent. Je zegt onrechtstreeks tegen je klant: "Dit is wat ik doe en ik neem dit serieus."

Een bedrijfsvoertuig met straffe belettering geeft al min of meer aan dat je de expertise hebt om de opdracht in kwestie tot een goed einde te brengen. Wanneer een passant op straat de reclame op je auto ziet, gaat die er al vanuit dat je veel meer weet dat hij of zij. Ze respecteren meteen je veronderstelde kennis en luisteren sneller naar wat je te vertellen hebt. Hoe meer autoriteit je uitstraalt, hoe meer invloed je zal krijgen. En dat is net hetgene dat je helpt verkopen en voldoening schept.


Waar wacht je nog op? Klik hier voor onze autobelettering en val op in de menigte!

Hoe kies je de juiste autobelettering voor jouw bedrijf? 


Bepaal je doel


Overweeg je autobelettering, dan helpt het om een concreet doel voorop te stellen. Wil je vooral nieuwe klanten verzamelen terwijl je over de snelweg cruiset of wil je meer bezoekers naar je website halen? Een andere goede reden is professionaliteit: gezien worden en je expertise uitstralen, ook wanneer je voertuig bij een klant geparkeerd staat.

Is nieuwe klanten aantrekken je hoofddoel, dan zijn grote letters een goed idee. In ideale omstandigheden zou een klant bv. het woord 'klusjesman' en je telefoonnummer vanop een kleine 100 meter moeten kunnen lezen. Trek hun aandacht en meer nog: geef ze het gevoel dat ze je moeten bellen.

Wil je in de eerste plaats professionaliteit uitstralen, dan kan het volstaan om de deur van de bestuurders- en passagierskant te laten beletteren. Zo maak je een cleanere, rustigere indruk en kom je ook minder opdringerig over.

De keuze: stickers of belettering?


De keuze voor belettering of stickers hangt af van de vraag hoe lang je de reclame op je (bedrijfs)auto wil laten hangen. Voor tijdelijke acties zijn magneetstickers erg geschikt. Is de promotie afgelopen, dan zijn die heel eenvoudig te verwijderen. Denk je op langere termijn, dan zijn one-way-vision-stickers (die je zelf niet ziet als je door je ramen naar buiten kijkt) of een digitale print een passende keuze. Bovendien reserveer je de zij- en achterkant van je voertuig best voor wanneer je de boodschap voor langere tijd onder de aandacht wil brengen.

Kies je content


Maar hoe kies je nu welke tekst je op je voertuig laat aanbrengen? Is het vooral je doel om nieuwe klanten te werven, dan moet je activiteit en contactinfo centraal staan: zo weten klanten wat je doet en hoe ze je moeten contacteren. Wanneer je een loodgieter bent, maar je beroepstitel niet expliciet vermeld staat in je logo, doe je er goed aan om dat toch ergens groot te positioneren. Uit je belettering moet meteen blijken wat je doet en hoe je te bereiken bent. En tot slot nog deze tip: benadruk jouw specialisatie of een dienst die concurrenten niet kunnen leveren. Zo scoor je maximaal.

Dit is een mooi voorbeeld van voertuigbelettering, uitgevoerd door Signts:Ga voor een duidelijk lettertype


Sierletters met veel krullen kunnen er typografisch dan wel erg mooi uitzien, ze zijn niet de beste optie wanneer je snel en duidelijk gelezen wil worden. Vermijd ook lettertypes waarbij de i en l moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn en waarbij een e te hard op een o lijkt. Wanneer een potentiële klant jou snel gaat Googlen en niet meteen terugvindt, kan dat wel eens het einde van de zoekopdracht betekenen. Sierletters zouden in uitzonderlijke gevallen wel kunnen, bijv. voor een quote, maar niet voor essentiële (contact)gegevens.

Bouw verder op je huisstijl


Voor de herkenbaarheid is het een must om je belettering helemaal af te stemmen op je huisstijl. Zo geef je bezoekers van je website of Facebookpagina een belangrijk punt van herkenning. Want lijken de kleuren, logo's of banners op je website en sociale media niet meteen op de belettering van je voertuig, dan zullen ze zich in de haren krabben en het zaakje niet meteen vertrouwen.

Leent de lakkleur van je wagen zich totaal niet tot je huisstijl of wil je je autoreclame naar een hoger niveau tillen? Dan kan car wrapping een oplossing bieden. Zo breng je je lak bijv. van glanzend naar mat of van wit naar knaloranje. Voor de zichtbaarheid kan dat tellen.

Hieronder zie je een kort voorbeeld van rebranding voor Democo:Ga een stap verder met car wrapping


Een carwrap kan jouw merk of bedrijf nog beter onder de aandacht brengen. En dat hoeft zeker niet per se in het fel oranje. Carwrapping doet meer dan voor zichtbaarheid zorgen met opvallende kleuren. Al blijft de grote visibiliteit bij je doelgroep het belangrijkste voordeel. Een oudere wagen kan er weer blitser gaan uitzien, waardoor je de levensduur van je bedrijfsvoertuig verlengt. Craps vormen een beschermlaag over de lak van je auto en is gemakkelijk te verwijderen. Je auto laten wrappen is bovendien goedkoper dan hem helemaal te laten herspuiten. Een crap is dus een voordeel wanneer je huisstijl plots een make-over krijgt of wanneer je een kleur snel beu bent.

Unieke look & feel


Met car wrapping maak je je auto uniek. Of je nu kiest voor een effen kleur, een motief of om de naam van jouw merk of bedrijf nog beter naar buiten te brengen.

Je auto blijft langer nieuw


Car wraps beschermen de originele lak van je auto. Daarbovenop is de wrap gemakkelijk te verwijderen. Wil je de mogelijkheden van de rebranding voor jouw bedrijf open houden? Dat kan. Een car wrapping beïnvloedt de lak van je auto niet, geeft extra bescherming en is gemakkelijk te verwijderen.

Of je met een gewrapt voertuig naar de carwash kan? Het antwoord zie je in onderstaande video.Vermijd deze 3 fouten bij autobelettering 

fouten, autobelettering, signts, informatie

Autobelettering is een betaalbare manier om je bedrijf in de kijker te zetten. Bovendien moet je er zelf weinig voor doen. Je bereikt automatisch mensen in de file op en parking of onderweg. Maar er zijn natuurlijk wel enkele dingen waar je op moet letten als je deze techniek ten volle wil benutten voor jouw bedrijf.

1 Too much information 

We zien ons bedrijf allemaal graag, soms zelfs té graag. Daarom raden we je aan om je op het belangrijkste aspect te focussen. Autobelettering kan al snel te druk worden als de boodschap niet concreet overgebracht wordt. In plaats van het hele aanbod op te sommen kan je beter kiezen voor een duidelijke link naar de website of bedrijfsnaam. 

Probeer een opvallend ontwerp te maken zonder te veel tekst te gebruiken. We raden aan om het gebruik van e-mailadressen, fax-nummers en telefoonnummers te beperken. Je wilt natuurlijk geen rijdende Gouden Gids worden. Tegenwoordig volstaat het adres, de website en een leuke, relevante afbeelding. 

2 Kies de juiste focus

Wat wil je bereiken met de autobelettering? Vele ondernemers plakken hun bedrijfsnaam in het groot op de zijkant van het voertuig. Een geweldige zet als je aan branding wil doen, maar wat als je nieuwe klanten wil aantrekken? Je kan de specialiteit van het bedrijf niet altijd afleiden uit de bedrijfsnaam. Daarom moet je een keuze maken tussen verschillende doelstellingen. Als je geen keuze kan maken dan leg je de focus beter op wat je doet als bedrijf. Je kan deze boodschap gemakkelijk overbrengen door een sticker met een afbeelding toe te voegen. Op deze manier heeft iedereen direct door wat je bedrijf doet, zonder naar de naam te moeten kijken. 

3 Stickers of belettering?

Er zijn verschillende types autobelettering beschikbaar. Eerst en vooral moet je jezelf de vraag stellen: "hoe lang moet de belettering aanwezig blijven"? Daarna kan je kiezen tussen one-way vision stickers, stickers op de achterruit, magneetstickers of een digitale print. Staat er een tijdelijke actie op de planning? Kies dan voor een magneetsticker, deze kunnen gemakkelijker verwijderd worden na afloop van de promotie. Wil je wat langer in de spotlight staan? Kies dan voor bestickering aan de zijkant of achterkant van de wagen. Een ander alternatief is het wrappen van de wagen in de kleur van je bedrijf om daarna een sticker toe te voegen. 

Less is more. Als het gaat om autobelettering, kies je beter voor een minimalistische aanpak met maximale visibiliteit. Zorg dat de belangrijkste informatie goed zichtbaar is en probeer de focus niet te verliezen. Alleen zo creëer je een sterke branding voor jouw bedrijf!


Overweeg je autobelettering of een carwrap? Signts beschikt over de nieuwste digitale technieken en heeft er de beste vakmensen voor in huis. Contacteer ons gerust voor meer informatie of een afspraak.

Doe alvast wat inspiratie op via Pinterest:$show=/p/lichtreclame-signts-limburg.html$type=blogging$l=1$c=5$m=0$p=1

$show=/p/autobelettering-signts-limburg.html$type=blogging$l=1$c=5$m=0$p=1

$type=grid$show=/p/interview.html$sn=0$m=0$l=0$c=9$p=1

$type=two$show=/p/referentie.html$m=0$sn=0$c=10$l=0$p=1

$type=two$show=/p/oplossing.html$m=0$c=10$l=0$p=1

$type=list$show=/p/faq.html$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$l=0$h=318$m=0$c=4$icon=1$show=/p/faq.html

$type=one$show=/p/events.html$au=0$cm=0$c=5$l=0$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$m=0$c=4$l=0$icon=1$show=/p/events.html

$type=three$show=/p/nieuws.html$sn=1$au=0$cm=0$l=0$c=9$rm=1$p=1

[EVENTS]_$type=list$cm=0$au=0$l=1$c=5$show=post

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$m=0$c=4$l=0$icon=1$show=post

$show=home

Naam

autobelettering,7,event,5,faq,3,in de kijker,17,interview,6,lichtreclame,13,nieuws,44,nieuwsbrief,16,oplossing,19,patisserie brabanders,1,referentie,9,
ltr
static_page
Signts | Uw partner in Brand Visibility: Scoren met autobelettering
Scoren met autobelettering
Kies de juiste autobelettering in jouw huisstijl en bereik je doelgroep onderweg! Signts uit Limburg is ervaren specialist in autobelettering en car wrapping.
Signts | Uw partner in Brand Visibility
https://blog.signts.com/p/waarom-kies-ik-voor-autobelettering.html
https://blog.signts.com/
https://blog.signts.com/
https://blog.signts.com/p/waarom-kies-ik-voor-autobelettering.html
true
6272197511802436958
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten BEKIJK ALLES Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Startpagina Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy