$type=slider$h=540$sn=0$l=0$au=0$cm=0$m=0$show=home$hide=mobile

[NIEUWS]_$type=three$au=0$cm=0$c=3$l=0$show=home

Ontdek het belang van de juiste kleur voor je huisstijl


Ben je zaakvoerder van een (startend) bedrijf? Dan heb je al ettelijke waters doorzwommen. Onder andere bij het kiezen van een naam, logo en huisstijl moet je knopen doorhakken. Maar heb je ook nagedacht over het kleurgebruik binnen jouw huisstijl?

Iets wat veel mensen vergeten is dat wij kleuren associëren met gevoelens. Daarom is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen voor jouw huisstijl, zodat potentiële klanten jouw bedrijf gaan associëren met een positief gevoel. Hou rekening met kleuren en context en kies de juiste kleur voor jouw bedrijf! 

Kleuren roepen gevoelens en associaties op.

Hoe zien wij kleuren? 

Een kleur is veel meer dan gewoon een kleur. Elke kleur heeft een betekenis en roept emoties op. Deze associaties zijn persoonlijk, cultureel en religieus bepaald. In de marketing wordt hier flink op ingespeeld; kleur kan ons gevoel en gedrag namelijk ongemerkt beïnvloeden. Kleuren beïnvloeden ons gedrag zo sterk dat ze invloed kunnen hebben op belangrijke beslissingen, zowel bij impulsieve als bij het maken van doordachte keuzes.

De emoties die bepaalde kleuren oproepen zijn niet willekeurig of toevallig. Vanaf onze geboorte tot aan onze puberteit wordt ons wereldbeeld, en dus ook de kleurassociaties, gevormd. Meisjes kiezen vaker voor roze, jongens voor blauw. Vrouwen houden van warme kleuren, mannen verkiezen dan weer koude kleuren. Maar niets ligt vast; kleurvoorkeuren kunnen ook wijzigen door levenservaringen. Ook cultuur is een belangrijke factor: mensen in Oost-Azië associëren blauw bijvoorbeeld met het kwaad. Denk dus goed na over het gebruik van kleur en stem deze af op je doelgroep.

De betekenis van kleuren 

Een warme of koude kleur?

In de eerste plaats is het belangrijk om weten dat er een aanzienlijk verschil is tussen het gebruik van koude of warme kleuren.

  • Basiskleuren die onder de categorie ‘koel’ vallen zijn blauw, groen en paars.
  • Basiskleuren die onder de categorie ‘warm’ vallen zijn geel, oranje en rood. 

Het grote verschil zit in de hoeveelheid prikkels die deze kleuren opwekken. Warme kleuren kunnen mensen tot actie aansporen. De impulsiviteit wordt versterkt en rationeel denken vermindert. Wil je dat iemand onmiddellijk een beslissing neemt, zoals bij impulsaankopen? Gebruik warme kleuren zoals geel, oranje en rood om de prikkels te verhogen. 

Paars, blauw en groen stralen dan weer rust uit. Maak gebruik van deze kleuren als je met je product of dienst juist weloverwogen beslissingen wil teweegbrengen.

Rood

De kleur rood zorgt voor een sterke emotie. Het is de keur van de passie en de liefde, en verhoogt de hartslag. Daarnaast stimuleert ze ook de eetlust, dus ook in de voedingssector een vaak gebruikte kleur. Door zijn intensiteit komt er een gevoel van dringendheid, wat kan gebruikt worden bij impulsieve shoppers.

Geel

Door het warm en vrolijk karakter van de kleur geel wordt optimisme en opgewektheid gecreëerd. Geel is ook de meest opvallende kleur die zorgt voor aandacht en duidelijkheid in folders, maar ook in etalages.

Blauw

Blauw wordt geassocieerd met water, rust en vrede. Het is de constante in het menselijke leven, doordat de lucht en de oceaan blauw zijn. Op die manier creëert de kleur blauw een gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Oranje

Opwinding en enthousiasme zijn een weerspiegeling van de kleur oranje. Vaak wordt deze kleur dan ook gebruikt in combinatie met impulsieve shoppers. In tegenstelling van de agressie die rood uitstraalt, wordt oranje toch eerder gebruikt voor een vriendelijk, vrolijk en zelfverzekerd merk.

Groen

Deze kleur is makkelijk te verwerken voor de ogen, en staat daardoor synoniem voor gezondheid, rust en natuur. Groen wordt vaak gebruikt in omgevingen waar je tot rust kan komen en staat tevens symbool voor vruchtbaarheid, rijkdom en groei.

Paars

Succesvolle producten zitten vaak in een paars jasje omdat paars symbool staat voor wijsheid en creativiteit. Daarnaast staat paars symbool voor hoop. Kies dus voor paars als je kwaliteit wilt uitstralen.


Overdrijf niet in je kleurgebruik. Kies voor een rustige basiskleur met één accentkleur. Die accentkleur kan je gebruiken bij de doorverwijzingen naar andere webpagina's, titels of andere elementen waar je de aandacht op wil vestigen. 


Ben je ook op zoek naar de juiste uitstraling? Contacteer ons! Wij helpen je graag verder om jouw bedrijf in de kijker te zetten. 

$show=/p/lichtreclame-signts-limburg.html$type=blogging$l=1$c=5$m=0$p=1

$show=/p/autobelettering-signts-limburg.html$type=blogging$l=1$c=5$m=0$p=1

$type=grid$show=/p/interview.html$sn=0$m=0$l=0$c=9$p=1

$type=two$show=/p/referentie.html$m=0$sn=0$c=10$l=0$p=1

$type=two$show=/p/oplossing.html$m=0$c=10$l=0$p=1

$type=list$show=/p/faq.html$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$l=0$h=318$m=0$c=4$icon=1$show=/p/faq.html

$type=one$show=/p/events.html$au=0$cm=0$c=5$l=0$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$m=0$c=4$l=0$icon=1$show=/p/events.html

$type=three$show=/p/nieuws.html$sn=1$au=0$cm=0$l=0$c=9$rm=1$p=1

[EVENTS]_$type=list$cm=0$au=0$l=1$c=5$show=post

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$m=0$c=4$l=0$icon=1$show=post

$show=home

Naam

autobelettering,7,event,5,faq,3,in de kijker,17,interview,6,lichtreclame,13,nieuws,44,nieuwsbrief,16,oplossing,19,patisserie brabanders,1,referentie,9,
ltr
item
Signts | Uw partner in Brand Visibility: Ontdek het belang van de juiste kleur voor je huisstijl
Ontdek het belang van de juiste kleur voor je huisstijl
Zet jouw bedrijf in de kijker met lichtreclame, autobelettering, bewegwijzering, spandoeken en branding van Signts in Limburg
https://1.bp.blogspot.com/-SHVYm4bKnfU/XTWLYaXuKVI/AAAAAAAAAf8/xRXXUIjVFPIF9tj06-6mS20Qdwg2gLiygCLcBGAs/s640/shutterstock_433378117.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-SHVYm4bKnfU/XTWLYaXuKVI/AAAAAAAAAf8/xRXXUIjVFPIF9tj06-6mS20Qdwg2gLiygCLcBGAs/s72-c/shutterstock_433378117.jpg
Signts | Uw partner in Brand Visibility
https://blog.signts.com/2019/08/ontdek-het-belang-van-de-juiste-kleur.html
https://blog.signts.com/
https://blog.signts.com/
https://blog.signts.com/2019/08/ontdek-het-belang-van-de-juiste-kleur.html
true
6272197511802436958
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten BEKIJK ALLES Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Startpagina Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy